Boerhaavehof 7 te Kudelstaart  |  Routebeschrijving
A A

Landelijk Schakelpunt (LSP)

Het Landelijk Schakelpunt (LSP) is een zorginfrastructuur: een netwerk waar zorgaanbieders op kunnen aansluiten. Via dit netwerk kunnen zij medische gegevens over hun patiënten raadplegen in elkaars systemen, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het Landelijk Schakelpunt is hiervoor speciaal ontwikkeld en beveiligd.

Het Landelijk Schakelpunt is geen database: er worden geen medische gegevens in opgeslagen. Die gegevens blijven gewoon staan in de dossiers bij de huisarts en apotheek. Andere zorgaanbieders, bijvoorbeeld een huisarts op de huisartsenpost, kunnen de belangrijkste informatie via dit Landelijk Schakelpunt bekijken.

Het Landelijk Schakelpunt is verdeeld in regio’s. Jouw zorgaanbieders kunnen je medische gegevens alleen binnen je regio delen en bekijken.

Toestemming

Als je toestemming geeft, melden je huisarts en apotheek je burgerservicenummer (BSN) aan bij de verwijsindex van het Landelijk Schakelpunt. Kom je bij een andere zorgaanbieder, dan kan die met je BSN zoeken in de verwijsindex, vervolgens kan die andere zorgaanbieder de gegevens bekijken die hij nodig heeft voor je behandeling.

Website: volgjezorg.nl

(c) copyright Huisartsenpraktijk Kudelstaart | Sitemap | Disclaimer | Website door: Digipraktijk.nl